Main image

“Mindig tudtam, hogy egyszer gazdag leszek”

Warren Buffett leghíresebb mondatai

A világ talán legsikeresebb befektetője, a sokak által csak az omahai bölcsként emlegetett Warren
Buffett az érték alapú befektetés híve, eredményei pedig az elmúlt évtizedeket elnézve magukért beszélnek. A tehetős emberek általában különleges, egyedi életszemlélettel és gondolkodásmóddal rendelkeznek. Nem kétséges, hogy sikerük titka jórészt ebben a szemléletben rejlik. A 84 milliárd dolláros vagyonnal bíró Warren Buffett jelenleg a világ negyedik leggazdagabb embere.
A Business Insider összegyűjtötte a világhírű üzletember leghíresebb mondásait, ezek által talán jobban megismerhetjük Buffett pénzügyi látásmódját.

Úgy tűnik a milliárdos sikereinek egyik kiapadhatatlan forrása az önbizalmai, hiszen láthatóan soha nem kételkedett önmagában:

“Mindig is tudtam, hogy egyszer gazdag leszek. Nem emlékszem rá, hogy valaha, akár egy percig is kételkedtem volna benne.”

Saját bevallása szerint Buffett sok időt tölt azzal, hogy ül és gondolkozik, ami a legkevésbé sem megszokott az amerikai üzleti életben. Megfontolandó követni ezt a rendhagyó szokását:

“Többet olvasok és gondolkodok és kevésbé hozok impulzus alapú döntéseket, mint az üzleti szereplők többsége.”

Ami a gyermekei számára biztosított pénzt illeti, a milliárdos guru elve igencsak figyelemre méltó:

“Elég pénz adok a gyerekeimnek ahhoz, hogy azt érezzék, bármit csinálhatnak, de nem annyit, hogy úgy gondolják, hogy a semmittevést választhatják.”

A 2016-os piaci turbulenciák idején azt javasolta a tanácsért hozzá forduló befektetőknek, hogy:
“Ne nézd közelről a piacokat.”

A hírnév és a sikeresség kérdésében is tűpontos megállapítást tesz Buffett, aki tisztában van azzal, hogy amit elért, az törékeny, ezért fontos vigyázni rá:
“20 évig tat a reputációt felépíteni, és 5 percig lerombolni.”

Arról, hogy mi alapján lehet kiválasztani a megvásárlásra érdemes részvényeket, az üzletember azt vallja, hogy:
“Csak azt vedd meg, amivel boldog leszel akkor is, ha a piacokat 10 évre bezárják.”

A befektetések terén a rizikót saját magunknak okozzuk, a milliárdos szerint:

“A kockázat abból fakad, hogy nem tudod, mit csinálsz.”

Ehhez az elvhez kapcsolódik az a nézete is, hogy:

“Csak olyan egyszerű üzletbe tedd bele a pénzed, amit megértesz.”

SFC számára mindig elsődlegesen fontos minden új befektetés esetében meggyőződni arról, hogy amit az ügyfeleinek kínál az biztos lábakon álló pénzügyi konstrukció. Minden esetben átszámolják a partnerek üzleti modelljét, hogy lássák, amit befektetnek az mennyi bevételt generál magának a befektetést kínáló cégnek. Ha a számok azt mutatják, hogy egy lehetséges partner túl sok költsége van, ami vélhetően kockáztatná a működőképességét, azzal nem szerződtek.

Az SFC tanácsadói nagy gondot fordítanak arra, hogy ügyfeleik a legpontosabb tájékoztatást kapják arról, hogy egy-egy befektetés hogyan működik, mi adja az alapját, valamint, hogy milyen mértékben és ütemterv szerint fogja vagyongyarapítását szolgálni.

Az SFC kivételes befektetési lehetőségeket kínál azoknak, akik a minőségi megoldásokat szeretik és nagyban gondolkodnak! Ezek a nemzetközi befektetések többségében csak az SFC ügyfelei számára elérhetők Magyarországon. Portfóliónk kiegyensúlyozottságát a legstabilabban teljesítő ingatlan-, megújuló energia, és pénzpiaci alapú, prémium kategóriájú nemzetközi és magyar alapok garantálják. Befektetéseink belépési korláttal elérhetők, hiszen a magas minőség kiváltság!

Kapcsolat

Kérjen időpontot vagy visszahívást az alábbi űrlap kitöltésének segítségével.

    * Alulírott, az alábbi checkbox pipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés b) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - tudomásul veszem, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatvédelmi szabályzatának feltételei szerint kezelheti.