Main image

Németország összes ingatlan szegmensében azonos mértékű árnövekedés tapasztalható

Az év eleji három hónapos „téli álom” és a márciusi „tavaszi ébredés” után a magán lakóingatlanok árai áprilisban egységesen bő egy százalékkal emelkedtek. Az EUROPACE-Hauspreis-Index (EPX) aktuális értékelése szerint a magánlakások árai az előző hónaphoz képest Németországszerte átlagosan 1,12%-kal emelkedtek. Az újépítésű ingatlanok áraiban pedig márciushoz képest 1,30%-os növekedést regisztráltak. A lakóházak árainak emelkedése volt a legjelentősebb, 1,40% mértékű. Ez összességében átlagosan 1,27%-os áremelkedést eredményez a németországi ingatlanpiacon.

„Az elvárásoknak megfelelően az árak tavasszal újra emelkedésnek indultak”, mondta Stefan Kennerknecht, az EUROPACE AG elnöke. „Jelenleg az összes szegmens egységesen növekszik és, ha az építkezések időközben kissé meg is szaporodtak, a kínálat még mindig messze elmarad a tényleges szükségletektől. A németországi extrém alacsony kamatok pedig tovább fogják növelni a keresletet. Ennek megfelelően az ingatlanok árai az elkövetkező hónapokban előreláthatóan még tovább fognak drágulni.”

Sokéves tapasztalatunk szerint az, aki az Immovation AG. németországi ingatlan befektetések mellett dönt, az meghatározó, korrekt, kiszámítható és elkölthető hozamokat kaphat évente az elhelyezett tőkéje után.

Gyarapítsa tovább vagyonát velünk hosszú távú ingatlan befektetésekkel!
Egyedi lehetőségekért keresse SFC kapcsolatártóját bizalommal!