Main image

A bevásárlóközpontoknak helyet adó telkek és a rajtuk elhelyezkedő épületek értéke összesen közel 250 milliárd Euró, így a német ingatlangazdaság legnagyobb részpiacát adják

Meglepő adat, hogy a német ingatlanpiac jelentős részét,
több mint 28.000 ingatlannal a bevásárlóközpontok épületei adják

A Zentraler Immobilien Ausschuss-ba vagyis a Központi Ingatlan Bizottságba (ZIA) való belépésével a bevásárlóközpontokra specializálódott Habona Invest a jövőben is elkötelezett támogatást biztosít a nagy alapterületű kereskedelmi ingatlanfejlesztéseknek. A német ingatlanpiac meghatározó vállalatait tömörítő ZIA nemzetgazdasági jelentőségének megfelelően képviseli az ingatlangazdaság érdekeit mind a politikai, mind a társadalmi vitafórumokon.
A bevásárlóközpontoknak helyet adó telkek és a rajtuk elhelyezkedő épületek értéke összesen közel 250 milliárd Euró, így a német ingatlangazdaság legnagyobb részpiacát adják.

Együttműködés a projektfejlesztőkkel

és az élelmiszer kereskedőkkel. A ZIA érdemi munkája bizottságokban zajlik, melyek határozatai a Bizottság munkájának alapjául szolgálnak. Manuel Jahn, a Habona üzletfejlesztési vezetője, aki már évek óta számos kezdeményezésen keresztül bekapcsolódott a ZIA munkájába a Kereskedelmi Bizottságban folytatja tevékenységét. Ebben a pozícióban szoros együttműködésben fog dolgozni a projektfejlesztőkkel, az élelmiszer áruházláncok, valamint a területileg illetékes képviselőkkel.

Bevásárlóközpontok a szövetségi miniszter figyelmének középpontjában

Már a politika is felfedezte a bevásárlóközpontok témakörének jelentőségét. A szövetségi kabinet 2019. július 10-én egy 12 pontból álló határozatot hozott, mely alapján Németországban gondoskodni kell az azonos életkörülmények megteremtésének lehetőségéről. Horst Seehofer, a német belügyminiszter nyilatkozata szerint ennek célja, „hogy az emberek lehetőséget kapjanak arra, hogy a saját hazájukban éljenek.” Ezzel közvetett módon az élelmiszer kínálat, az egészségvédelem és a gyermekgondozás egyenlő elérhetőségének jelentőségére utalt. Ezen célok megvalósítását a ZIA és a Habona Invest szintén kötelességének érzi. A Habona a nagyvárosokon kívüli bölcsődékbe, óvodákba, szupermarketekbe és bevásárlóközpontokba történt sikeres és fenntartható beruházások által támogatja ennek a célkitűzésnek a megvalósítását.

Előkészületben a Habona Einzelhandelsfonds 07

A Habona tovább folytatja sikeres koncepcióját a bevásárlóközpontok területén. A Habona hetedik kiskereskedelmi alapja már előkészületben van, amivel folytatódik a vállalat sikeres stratégiája. A stratégia részét képezi a hosszútávú bérleti szerződések és az élelmiszer kiskereskedelmi szektorban jelen lévő, kiváló fizetőképességgel rendelkező bérlők felkeresése.
A Habona Einzelhandelsfonds 06 Alap portfóliója pedig a közeljövőben ismét növekedés elé néz. A vállalat ingatlanvásárlásokért felelős csapata már több megfelelő ingatlant lekötött vásárlás céljából, így a portfólió év végéig eléri a tervezett 220 millió Euró értékű nagyságot.

Kapcsolat

Kérjen időpontot vagy visszahívást az alábbi űrlap kitöltésének segítségével.

    * Alulírott, az alábbi checkbox pipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés b) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - tudomásul veszem, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatvédelmi szabályzatának feltételei szerint kezelheti.