Tudjon meg mindent a pénzbefektetés alapszabályairól. Néhány szabályszerűség és alapfogalom ismeretében könnyebben átláthatja a befektetések világát és egyszerűbben fog tudni helyes döntést hozni megtakarítása gyarapítása érdekében.
Nagyon sok lehetőség nyílik a pénz befektetésére. A malacpersely, ékszervásárlás, vagy a betétkönyv manapság már kevésbé vonzó opció annak, aki értéknövelő hozamban gondolkodik. Értékpapírok, életbiztosítások, részvények, ingatlanok, ezek azok a befektetési formák, melyeket megfelelő arányban lehet egy jó portfólión belül párosítani.

Befektetési körforgás

Innovatív befektetés

Minden befektetési formának van előnye és hátránya, ezért szükséges fontossági sorrendet felállítani. Magas hozamot szeretne? Alacsony rizikóval? Állandó hozzáférhetőséggel? Olyan termék, ami minden kívánságot egyszerre ki tudna elégíteni nincs a piacon. A hozamon, biztonságon, likviditáson túl még további két dolgot kell figyelembe venni: az inflációt és az adót.

Amennyiben a számításból kihagyjuk az inflációt és az adót, egy egyszerű befektetés jónak tűnhet. Ezek a tényezők azonban csökkentik a hozamot és az adózás utáni nyereség lehetséges, hogy az infláció mértékével megegyezik, vagy akár annál kisebb is lehet.

A vagyon megőrzése és gyarapítása érdekében, minden kitételre ügyelni kell a befektetési forma választásakor.
A pénz pénzt csinál, egy régi mondás szerint. A mai világban egy modern, professzionális vagyonkezelés mellett ez már nem igaz. Sok tényező összhangján múlik, hogy egy befektetési portfólió milyen hozamra képes.

Részvények

Manapság hazánkban a részvénycsomagok egyre szélesebb körben terjednek el.

A részvények természetéről azonban tudni kell, hogy magas hozam elérése viszonylag rövid idő alatt lehetséges, de ugyanakkor veszteség is előfordulhat.

Ha egy részvény mélyponton van, és akkor kell pénzhiány miatt eladni az kellemetlen meglepetés lehet. A tőzsdei befektetések többnyire hosszú távon lehetnek kifizetődők.

Államkötvény

A fix kamatozású értékpapírok előnye a magasabb biztonság az árfolyam hullámzásával szemben. Ezeknek az értéke is csökken és emelkedik az árfolyam szerint, de közel sem olyan mértékben, mint a részvények esetében.

Másik oldalról nézve az államkötvények, kevesebb hozamot hoznak, mint a részvények, mert kisebb rizikóval bírnak.

Éppen ezért ajánlott nagyrészt ilyen típusú kötvényekbe fektetni, ha közeli az az időpont, amikor a pénzre szükségünk lesz.

Portfolió, vagyis professzionális befektetés

A megoldás minden átgondolt befektetésnél a kockázat felosztása, és az ebből adódó előnyök kihasználása. Érdemes különféle értékpapírba, részvénybe, biztosításba fektetni megtakarításainkat, különféle futamidővel.

Bízza sokéves tapasztalatunkra befektetési portfóliója legoptimálisabb összetételének kialakítását. A magas hozam elérése közös érdekünk!

Kapcsolat

Kérjen időpontot vagy visszahívást az alábbi űrlap kitöltésének segítségével.

* Alulírott, az alábbi checkbox pipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés b) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - tudomásul veszem, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatvédelmi szabályzatának feltételei szerint kezelheti.