Main image

Olaszországban a caorlei tenger partján, ahol 2019 májusától 9 db prémium villa és 40 db luxus minőségű apartman építését kezdik

A terveknek megfelelően halad a Pareus projekt

Ahogy arról korábban beszámoltunk a HABONA új nagyszabású beruházásba kezdett, Olaszországban a caorlei tenger partján, ahol 2019 májusától 9 db prémium villa és 40 db luxus minőségű apartman építését kezdik meg rövidesen a projekt első szakaszában. Az ütemterv szerint egy hatalmas medencét is kialakítanak a nyaralónegyedben kizárólag a tulajdonosok és a szállóvendégek részére. Olaszország legnépszerűbb úti céljának számító Velence tartományban ez az utolsó összefüggő beépítetlen tengerparti terület, amiben a HABONA ingatlanfejlesztő meglátta az egyedülálló befektetési lehetőséget

SFC helyszíni szemle Caorléban

A megszokott német precizitás és pontosság érezhető a HABONA legújabb, nagyszabású projektjén is, aminek munkálatait szeptember 1. hetében tekintettek meg az SFC kollégák. A beruházás 2 hektáros földterületén jelenleg földmunkálatokat végeznek közel 800 ezer euró összköltségen. Ennek kiemelten nagy jelentősége van, mivel ahhoz, hogy elkerüljék a belvízzel járó problémákat, a beruházó úgy döntött, hogy a 70 cm-rel a tengerszint alatt fekvő területet feltöltik a null pontig és egy métert emelnek a szinten. Az építkezésnek ebben a fázisában az a gondos előkészítés folyik tehát, amivel a beruházó biztosítja magát és befektetőit arról, hogy a későbbiekben elkerüljék a felesleges többlet kiadásokat, a belvíz miatti folyamatos javítási költségeket. Ebben a fázisban marógép és víz segítségével mészkővel keverték el a sódert, ezek után a tömörített, hengerezett talajnak száradnia kellett, hogy egy optimális építkezési alap jöjjön létre a magasépítéshez. Földmunkagépekkel és útépítési eszközökkel 3*33 cm-ként tömörítették a talajt. Erre a stabil felületre kerül a 80 cm vastag alaplemez, annak érdekében, hogy a luxusingatlanok évek múltán se süllyedhessenek vagy repedhessenek meg.
Ennek a folyamatnak a vége azt jelenti, hogy nagyjából 2 héten belül folytatódnak az exkluzív villák és apartmanok építési munkálatai.

Alapos hatástanulmányok előzték meg a beruházást

HABONA koncepciója, hogy beruházásai által a német állampolgárok egyre szélesebb köre számára teszi elérhetővé az élelmiszer beszerzést, az egészségvédelmi és a gyermekgondozási lehetőségeket. A Pareus projekt pedig úgy illeszkedik ehhez a hitvalláshoz, hogy ma már a pihenés is az alapvető szükségleteket elégíti ki. Az adriai Caorléban megvalósuló Pareus projekttel pedig a tengerparti nyaralás válik szélesebb körben elérhető álommá, hiszen az ingatlanokat vendégfogadás céljából építik egy jól kidolgozott koncepció keretében.

Az SFC szakemberek szeptemberi helyszínbejárása alkalmával Johannes Palla a HABONA Invest ügyvezetője prezentációban mutatta be annak az átfogó elemzésnek a sarokpontjait, ami alapján a német ingatlanpiaci beruházók a projekt megvalósítása mellett döntöttek. Számos megelőző tanulmányban vizsgálták ugyanis a projekt gazdasági hatásait és megtérülését, az adatgyűjtés során a nyaralóvendégek és a befektetők szempontjából fontos tényezőket vettek figyelembe a szakértők.
A beruházás biztos megtérülését az előremutató turisztikai tendenciákra alapozták. Az elmúlt években turizmus globálisan átlagosan 4%-kal fejlődött és ez a bővülés töretlen mértékű napjainkban is. A rendelkezésre álló statisztikai adatok szerint 2017-ben összesen 1,3 milliárd fő utazott turisztikai céllal. Az EU piaci részesedése a turisztikai bevételekből 40% volt, ezzel az eredménnyel, a többi desztináció méretéhez viszonyítva az első számú turisztikai célpontnak tekinthető. Ezen belül pedig Olaszország az 5. legnépszerűbb fogadó ország a globális turisztikai piacot vizsgálva. A német turisták körében Olaszország számít az első számú és egyben legnépszerűbb úti célnak, amit az is jól mutat, hogy a Németországból érkező vendégek száma az elmúlt években 2.6%-kal növekedett. Az ország népszerűsége persze nem véletlen, Itáliában mindenki megtalálja azt, ami a kikapcsolódását teljessé teszi: kulináris élvezetek, történelmi és kulturális örökség, hegyek, tengerpart, aktív sportlehetőségek elérhetőek egy helyen, mindez kiegészülve a híres olasz vendégszeretettel és a dolce vita életérzéssel.

A német nyugdíjas célcsoportra alapoznak

Nem meglepő tehát, hogy 2014-hez képest 5.8%-kal bővült a turizmus Olaszországban. Csak Velence tartományban 69,2 millió vendégéjszakát töltöttek el a vendégek egy év alatt, ezt a részt keresik fel a turisták leggyakrabban. Caorle, a Pareus projekt otthona is Velence tartományban helyezkedik el, a terület könnyen elérhető repülővel, vonattal, autóval egyaránt. Caorléban átlagosan 4,5 millió vendégéjszakát töltenek el a turisták évente. A városban 190 szálloda és 4500 apartmanház üzemel, ezeknek az épületeknek közel 40%-a 30 évesnél idősebb. Ebből adódik, hogy a Pareus projekt keretében megépülő 9 db prémium villa és 40 db luxus minőségű apartman a fizetőképes utazók számára lesz vonzó szálláslehetőség. A Pareus koncepcióját nagyrészt a német tehetős nyugdíjas célcsoportra alapozták, akik számára nem a főszezon a legkedveltebb nyaralási időszak. Caorléban a főszezon meghosszabbítása során nemcsak túrázni, várost látogatni vagy a kulináris élvezeteknek tudnak hódolni az utazók, hiszen a város saját golfpályával is rendelkezik, ami egész éves kikapcsolódást tesz lehetővé.

Limitált számú, értékálló befektetés

Az, aki caolrlei prémium ingatlanberuházás mellett dönt a HABONA legújabb fejlesztése keretén belül az értékálló befektetése mellé egy teljes körű szolgáltatást kap. A cég koncepciója, hogy hosszú távú szerződés keretében visszabérli a tulajdonostól az ingatlant, amivel együtt nemcsak 4%-os hozam jár, de évente 30 nap nyaralási lehetőséget is igénybe vehető. A beruházó felmérte, hogy egy hétvégi házat birtokló család évente átlagosan 20 napot tölt a nyaralóban, ezért a HABONA 30 napot tart fenn a Pareus ingatlan tulajdonosai számára saját célú pihenésre.
A bérleti szerződés megkötésével a HABONA minden az ingatlan fenntartásával kapcsolatos terhet átvállal a tulajdonostól, a vendégek fogadását, a karbantartást, az őrzést, a takarítást, a kert gondozását, a biztosítást és emellett évenkénti fix bérleti díjat fizet a vállalat.

Kapcsolat

Kérjen időpontot vagy visszahívást az alábbi űrlap kitöltésének segítségével.

    * Alulírott, az alábbi checkbox pipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés b) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - tudomásul veszem, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatvédelmi szabályzatának feltételei szerint kezelheti.